Messut Kokkolassa

Rohkeus olla Minä

Messut Kokkolassa


Hyväntekeväisyyden tilanne nyt ...

Syyskuussa meillä Kokkolassa oli Rohkeus olla minä messut.

Messuille jokaisen lipun ostanut osallistui Hyväntekeväisyys projektiin.

Projekti ei siinä suunnassa lähtenyt vielä etenemään, koska tavoitteena on saada nuorille kouluihin turvallisuus, rauha tuntea itsensä tärkeäksi, uskaltaa tuoda omat vahvuudet esiin, Suomessa.

Hyväntekeväisyys kohteeksi olen intuition saattelemana valinnyt Jari Koposen hänen tekemän tärkeän työn, jota hän on suurella intohimolla tehnyt ja ajanut läpi, eduskuntaan tällä hetkellä vielä tuloksetta.. Jarin kanssa keskustelimme lahjoituksesta ja Jari kysyi mihin tämän rahan haluan että se sijoitetaan ja kertoi omasta ideastaan liittyen Gambiaan.

Kuuntelin ja kehoni oli täysin viluväreiden ympäröimä. Kerroin hänelle että näiden lahjoitusten tarkoitus on mennä suoraan käytäntöön.

Lopputulos on tärkeä, että lapset ja nuoret saavat turvallisuuden lapsuuteensa kouluissa ja muuallakin.

Tällähetkellä tämä 2019 syksyn 365€ lahjoitus summa menee siis Gambian nuorien hyväksi.

 

Jatkan messujen sisäänpääsy maksuista lahjoittamalla jokaisesta myydystä lipusta sen 5€ per lippu.

Lahjoitus summa myydyistä lipuista menee jatkossakin Jarin tärkeään työhön.

Kulloinkin käydään läpi mikä se kohde sitten onkaan milläkin kerralla. Pääasia on että maailmassa lapset saavat olla turvassa, ja aikuiset ottavat vastuun sen luomisesta.

Tulevat 7-8.3.2020 Olevien messujen Hyväntekeväisyys kohde on nyt tämä Gambian koululle palkattava henkilö joka Jarin kautta tiedän ja luotan sen menevän 100% perille asti. 

 

Eli ostamalla lipun messuille olet mukana tukemassa tätä tärkeää työtä ja lasten ja nuorten hyvinvointia. Osta lippu tästä!

 

 

Klikkaa tästä Jarin terveiset ROHKEUS OLLA MINÄ messuille <>

 

Voit seurata Jarin projektia esimerkiksi Jarin  

Vastuu info- sivuilta! 

 

Vastuu info


Rohkea Nuori, hyväntekeväisyys

Projektilla pyritään ennaltaehkäisemään kiusaamista ja luomaan ryhmä/tiimihenkeä.

Tehdään nuorten kanssa yhdessä työpajoja joissa opetellaan toimimaan yhdessä positiivisuuden kautta.

"Haluan tuoda nuorille mahdollisuuden, millä nuoret saavat uusia tapoja tehdä yhdessä asioita, tiiminä ja ryhmänä toisia tukien. Jokainen täydentää sitä porukkaa, tietty terve kilpailuhenki on ok, mutta sillekin rajansa. Liika kilpailuhenki voi ja onkin kääntynyt lapsia ja nuoria toisiaan vastaan ja silloin astuu kuvioon kiusaaminen, kun halutaan kohottaa omaa osaamistaan toisen lyttäämisellä. Jokainen on hyvä jossain ja sen nostaminen ylös, kannustaminen, tukeminen saa jokaisessa omat vahvuudet loistamaan. On hyvä olla rajat ja kiusaamisen on loputtava, minä haluan keskittyä tuomaan projektin kautta nuorille keinoja joilla sen voi tehdä hauskalla lailla. Keskittyen hyvään ja positiiviseen yhdessä tekemiseen. Haluan luoda turvallisen ympäristön ja saada nuoret rakastamaan itseään ja löytämään sisältään sen kutsumuksen omaan voimaansa ja osaamiseensa. Osaksi projektia järjestetään opettajille ja vanhemmille myös mielettömän ihana tilaisuus kuinka tukea nuoria tässä kaikessa.

Tämän projektin olisi tarkoitus toteutua 2020 vuoden aikana, mahdollisimman monessa koulussa; Aloitamme Kokkolasta.

Tavoite on saada tämä hyväntekeväisyysprojekti toteutumaan Suomen jokaiseen kouluun, vuosittaiseksi tavaksi. Projektin innoittajana on omakohtainen kokemus, oman lapseni tiimoilta. Kiusaamista oli koko ala-asteen ajan sekä yläasteen alussa. Kouluissa on hienosti järjestetty kiusaamisen vastaista toimintaa, meidän kohdalla mentiin ihan myös virallisten sovittelujen kautta eteenpäin. Huomasin matkan varrella kun istuimme kouluissa opettajan ja rehtorien kanssa palaverissa, että ongelmana oli että kiusaajalla oli "väärät" lähestymistavat kaveria kohtaan, jonka kanssa olisi oikeasti halunnut viettää aikaa. Tapa millä se osoitettiin oli sitten meillepäin "kiusaamista". Tämä kuitenkin kääntyi kun saatiin rajat kunnolla asetettua ja lapset/nuoret jo silloin alkoivat löytää tapoja tehdä tämä kysymys tiimihengen tavoin, eikä enää kilpailumenetelmän kautta. Ja omalla lapsellani "pahimmasta" kiusaajasta tuli paras kaveri. Näin ihmettelin itsekin vanhempana tuota silloin 4vuotta sitten, että voiko pitää paikkansa kun lapseni meni kavereiden kanssa meidän mummulle iloitsemaan ja touhuamaan yhdessä. Tämä on oman inspiraationi lähde saada tämä projekti aluilleen ja haaveena laajenemaan mahdollisimman laajalle! Projekti olisi tarkoitus aloittaa 2020 vuoden aikana. "😊

 

Projektin alullepanija Eva-Lena Huhtala.

webpage made by

iloseksi/Mari